Logo_HMZ

De FeM-poli start met een vragen-uur voor eenieder die op zoek is naar informatie over vrouwengezondheid, bepaalde problemen of klachten die met de hormoonhuishouding verband kunnen houden, nieuwe ontwikkelingen of behandelingen.

Wij hebben gemerkt dat mensen veel vragen hebben, die binnen de contacten met artsen niet altijd aan bod komen. Onwetendheid, verwarring door onverwachte gebeurtenissen of mededelingen of tijdgebrek maken dat men naderhand met eigen vragen blijft zitten.

De gang naar de dokter wordt ook minder vaak gemaakt, dat blijkt uit onderzoek. Soms worden adviezen niet goed begrepen, ook kunnen zorgen over de vergoeding door de verzekeraar een rol spelen. Het gevolg: onnodig uitstel van behandelingen die verlichting geven of erger klachten zouden voorkomen.

De FeM-poli biedt daarom een vragen-uur aan op elke tweede donderdag van de maand, met informatie over uiteenlopende onderwerpen o.a.:

  • gezondheid en werking van het lichaam
  • de hormoonhuishouding
  • aandoeningen of klachten van vrouwen
  • seksualiteit
  • nieuwe ontwikkelingen in vrouwengezondheidszorg

Voor deelname is geen verwijzing nodig, u wordt niet onderzocht of behandeld. U krijgt antwoord van de specialist op vragen en kunt er uw voordeel mee doen doordat u gerichter op zoek gaat naar oplossingen.

Opgave vooraf is nodig, want het aantal deelnemers is maximaal 8 per keer, grotere groepen op aanvraag. Bij aanmelding kunt u onderwerpen opgeven die uw interesse hebben,

Plaats: ZBC FeM-poli, Koggelaan 17, 8017 JN Zwolle (routebeschrijving is te vinden op https://fempoli.nl/contact/ )

Kosten: €65,00; voor studenten en jongeren tot 25 jaar €45,00. Dit is inclusief koffie, thee, foldermateriaal en administratiekosten

Interesse?

U kunt zich opgeven via het contactformulier https://fempoli.nl/contactformulier/ of kijk alvast op onze website www.fempoli.nl bij de informatie over specifieke spreekuren.
Voor andere vragen of afspraken, kunt u ook bellen 038 – 4607074.

N.B. Verzekerden bij ONVZ en CZ met een restitutiepolis kunnen rekenen op volledige vergoeding van de zorgkosten op de FeM-poli. Als u ook in 2016 gebruik wilt maken van ons zorgaanbod kijk dan welke afspraken uw huidige zorgverzekeraar in de polis heeft opgenomen, en of bestaande afspraken zijn gewijzigd. U kunt desgewenst uw zorgverzekering nog aanpassen . Als u zou besluiten om naar een andere verzekeraar over te stappen, kunt u nog tot 31 januari 2016 de tijd nemen om uw keus te maken.
U zult in dat geval wel de lopende verzekering voor 1 januari 2015 moeten opzeggen.