Menopauze Centrum FeM-poli als eerste in Nederland NCMP gecertificeerd en daarmee aantoonbaar gekwalificeerd als expertise centrum voor Menopauze zorg

2017ncmp_logo_pms1807_lowres

NCMP staat voor NAMS Certified Menopause Practitioner. Deze kwalificatie wordt behaald door met succes het examen af te leggen van de NAMS dat is de Noord Amerikaanse wetenschappelijke Menopauze vereniging. In de Verenigde Staten worden hoge eisen gesteld aan opleiding en nascholing van artsen die zorg bieden aan vrouwen in de overgang. Door te voldoen aan deze eisen, kan de arts zich aantoonbaar als expert onderscheiden en is het voor vrouwen op afstand beter mogelijk om geïnformeerd te zijn over de kwaliteit van het Menopauze Centrum.

Tijdens het NAMS congres van oktober 2017 in Philadelphia heeft Dr IM Pinas, gynaecoloog FECSM als enige specialist uit Nederland het examen succesvol afgelegd. Er ging een periode van intensieve studie aan vooraf, waardoor de kennis up-to-date werd aangevuld met de nieuwste onderzoeksresultaten en ontwikkelingen op gebied van Menopauze zorg. Naast haar eerdere Europese kwalificatie als specialist op gebied van Sexual Medicine, mag zij voortaan ook NCMP als titel voeren. Een aanwinst voor het Menopauze Centrum, de beste manier om kwaliteit kenbaar te maken. Daar kunnen de vrouwen die naar de FeM-poli komen hun voordeel mee doen.

Klik hier voor meer informatie aan te vragen